Generali - Solarway - Safecross

Keressük az ország legveszélyesebb zebráját!

A befutót a Generali alapítványa jóvoltából SafeCross® okoszebrává® alakítjuk.

Magyarországon

Naponta 3 gázolás történik a kijelölt gyalogátkelőhelyeken.

Miért fontos?

A kijelölt gyalogátkelőhelyeket a járókelők biztonságos közlekedése érdekében hozták létre, mégis éppen ezeknél a csomópontoknál fordulnak elő leggyakrabban balesetek vagy balesetveszélyes helyzetek. Ez az ellentmondásos helyzet hívta életre a Pearl Enterprises Kft. saját fejlesztésű rendszerét, a SafeCross®️ okoszebrát®.

Statisztikák szerint, az autóvezetők megállási hajlandósága nagyságrendekkel növekedett (55-ről 76-ra) azoknál a gyalogátkelőhelyeknél, ahol már üzemelnek ilyen rendszerek.

A SafeCross® okoszebra® a jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tételére szolgáló rendszer, ami mozgásirány érzékelő szenzorokkal, kamerákkal és útburkolatba helyezett aktív LED prizmákkal látja el a feladatát. A fényforrások csak akkor villognak és figyelmeztetik az autósokat, ha a járókelő a SafeCross® okoszebrához® közelít vagy áthalad rajta.

Villogás = Ember

A gyalogátkelőhely összeköt, a SafeCross® okoszebra® megvéd!

Aktualitása

Az Országos Rendőr-főkapitányság statisztikája szerint 2018-ban országosan 1079, 2019-ben pedig 969 esetben történt gyalogosgázolás a kijelölt gyalogátkelőhelyeken. 2018-ban ezeknek a szerencsétlenségeknek a következtében 30, 2019-ben pedig 39 fő vesztette életét. Sajnos a kerékpárosokkal kapcsolatos adatok is elszomorítóak: egy 2017-es statisztika szerint, Magyarországon az egyik legmagasabb az egymillió lakosra jutó halálos biciklisbalesetek száma az EU-ban.

Generali - Solarway - Safecross